Britt hard ten val met de MTB

Op eerste kerstdag ging Britt rustig een rondje losfietsen op de MTB. In de route zaten een paar nieuwe hindernissen die Britt graag wilde rijden. Op één van de nieuwe hindernissen kwam Britt ten val, deze val heeft Britt volledig opgevangen met haar elleboog.

Het gevolg van deze val is dat Britt haar beiden botten van haar onder en bovenarm en haar radiuskop zijn gebroken en verbrijzeld. De ligamenten, die de elleboog normaal gesproken bij elkaar houden, zijn afgescheurd.

Na een 3 uur durende operatie is alles met een plaatje en heel veel schroeven terug aan elkaar gezet. De ligamenten zijn aan elkaar gehecht.

Op dit moment zit Britt al ruim anderhalve week in het gips. Dit gips wordt over enkele dagen vervangen door een brace. Over ruim vier weken gaat de chirurg alles beoordelen en moet blijken of de botten en ligamenten goed aangroeien.

Britt staat een lange revalidatie te wachten van een jaar tot anderhalf jaar. Maar ze zou zichzelf niet zijn als ze natuurlijk voor een sneller herstel gaat!

We wensen Britt veel beterschap en sterkte toe!