2e Reggenborgh Marathon Medemblik

elopen zaterdag stond er voor onze dames wederom een marathon op skeelers op het programma. Dit keer was Medemblik de gastheer voor een marathon over 25 km op een mooi parcours met rondjes van 400 meter.
Bijba de gehele ochtend hadden de sluizen weer open gestaan en stonden de plassen water op het parcours. Toch begon rond 11.30 uur de baan wat te drogen en kwam het zonnetje door. Toch was er weer veel twijfel over welke wielen er gestoken moesten worden.
Uiteindelijk werd de baan met bladbazers en watertrekkers de baan schoon en droog opgeleverd door inzet van de rijders/begeleiders : Kay en Rick Schipper, Timo Verkaaik, Eelco Kooistra, Rene de Klein en ook onze eigen Johnny werkte hard mee. Uiteindelijk kon er om 13.20 uur gestart worden op een mooie schone maar vooral droge baan.
In de openingsfase reden onze dames Floor en Clarissa goed voorin het peloton. Helaas sloeg in de 12e ronde het noodlot toe en kwam Clarissa hard ten val doordat ze een voor haar vallende dame niet meer kon ontwijken. Toch zou Clarissa niet opgeven en met een zwaar geschaafde bil en een pak aan flarden stond ze snel op en wist een ronde later weer aan te sluiten bij het razende peloton. Helaas was daardoor een mooie klassering niet meer mogelijk.
Toch reed Clarissa een sterke wedstrijd en ook Floor hield zich moeiteloos staande in het peloton terwijl het tempo enorm hoog laag. Uiteindelijk streed er een kopgroep van 8 rijders voor de overwinning en mocht het peloton sprinten om plaats 9. Floor zette zich met nog 5 ronden te gaan op kop van het peloton en maakte de finale enorm hard. Uiteindelijk was het net 1.5 ronde te lang en kwam Floor als 23e over de streep. Clarissa kwam als 30e over de streep omdat ze door die val 1 ronde achterstand opliep.
Terwijl onze dames Floor en Clarissa de marathon reden maakte de andere dames kilometers op de fiets en helemaal fijn om te zien is dat Britt langzaam maar zeker weer voorzichtig weer aan het trainen is.
Fotos: Timsimaging
Afg