Marathon Inline Cup 2: Oldebroek

Afgelopen zaterdag stond er onder een stralend zonnetje weer een marathon op het programma.
Op het mooie en snelle parcours in Oldebroek stond Team SKADI met 4 rijdsters aan het vertrek. Beau, Daniƫlle, Floor en onze debutant op skeelers Claudia.
Het werd een zware koers waar al snel een kopgroep van 4 dames onstond met daarachter het peloton wat elke ronde kleiner en kleiner werd.
Daniƫlle ging goed van start maar deed iets teveel waardoor ze op 1/3 van de wedstrijd helemaal leeg geparkeerd stond. Claudia was in het begin wat angstig voor de bochten maar kwam per ronde beter in haar slag en reed een verdienstelijke wedstrijd.
Floor maakte ook een sterke indruk en was de laatste rijdster die het 1e peloton moest laten gaan. Toch bleef ze sterk rijden en behield haar ronde voorsprong op het 2e peloton.
Beau probeerde enkele keren aan te vallen maar kreeg niet de ruimte. Vooraan was de kopgroep vanwege een valpartij gehalveerd en in de laatste ronde haalde het peloton de gevallen rijdster uit de kopgroep nog in en mocht gaan sprinten voor de 3e plaats op 1 ronde achterstand op de winnares.
Beau ging de sprint van ver aan maar kwam een beetje ingesloten te zitten en kwam toch nog op een keurige 8e plaats over de streep. Floor kwam met 1 rondje achterstand op het peloton helaas net buiten de punten als 21e over de streep en Claudia debuteerde met een verdienstelijke 25e plaats met 2 rondjes achterstand op het peloton.
Foto: Timsimaging