Marathon inline Cup 7: Apeldoorn

Na de zware wedstrijd in Boxmeer hadden vele dames nog last van zere en kapotte voeten maar stond er afgelopen zaterdag alweer een marathon op het programma.
Op een heuvelachtig parcours waarbij er geen meter vlak was lag er een mooie ronde van 1200 meter op de dames te wachten.
Team SKADI stond aan het vertrek met Beau, Daniëlle en Floor. Al in de openingsfase lag het tempo enorm hoog en al snel moesten de 1e rijdsters lossen.
De dames van Team SKADI reden goed mee en er onstonden 2 grote groepen. Beau zat in de 1e groep en Floor en Daniëlle in de 2e groep.
Net voor half koers moest Daniëlle de groep laten gaan maar dat was zeker geen schande in dit sterke deelnemersveld. Het was zoiezo al knap en tekend voor de goede inzet van Daniëlle dat ze aan de start stond omdat ze pas 20 uur eerder terug was gekomen uit Griekenland.
Floor reed wederom een zeer sterke wedstrijd en was de iniator van de 2e groep die weer de aansluiting vond bij de 1e groep.
Inmiddels waren Verweij en Dedden weggesprongen uit het peloton en al snel ging de voorsprong richting de minuut.
Niet veel later werd het duidelijk dat de 2 vooraan mochten gaan sprinten om de overwinnig die uiteindelijk ging naar Dedden.
Het peloton viel in de laatste 3 ronden nog volledig uit elkaar. Beau was goed bij de les en wist zich met 4 andere dames nog los te maken uit de groep en pakte op haar tandvlees een keurige 7e plaats en ging daarbij Dul voorbij in het Algemeen Klassement en staat keurig 2e met alleen nog de Finale in Poederoyen voor de boeg.
Floor wist na een sterke koers met de 20e plaats het laatste puntje te bemachtigen en Daniëlle pakte met een sterke eindsprint de 25e plaats.
Foto: Timsimaging