Trainingsweekend Limburg

Afgelopen vrijdag zijn we met het team vertrokken naar Limburg voor een trainingsweekend op de fiets. Lees hieronder onze belevenissen van het afgelopen weekend!

Dag 1 Valkenburg 
Nadat iedereen door de drukke middagspits Valkenburg had bereikt gingen de dames op weg voor hun eerste kilometers op de fiets. Claudia werkte de 1e training nog af op de tacx omdat ze met haar herstel van haar schouderoperatie geen risico moet nemen met de natte en gladde wegen. Terwijl de dames zich in het zweet werkte hadden Johnny en Cindy een heerlijke avond maaltijd op tafel gezet.
Morgenvroeg gaat de wekker weer op tijd want er staat een mooie fietsrit naar het 3 Landen Punt op het programma.
Dag 2 Valkenburg en omgeving
Nadat om 07.00 uur de wekker ging vanochtend zaten de dames om 07.30 uur alweer aan een voedzaam en stevig ontbijt. Om 08.30 uur vertrokken de dames voor een duur rit van een kleine 100km waarbij o.a. het 3 Landen Punt in Vaals werd aangedaan. Nadat de thermometer de laatste maanden vrijwel dagelijks rond de 30 graden en hoger aangaf was het vanmorgen bij het vertrek maar 15 graden. De eerste 5 km waren nog droog maar daarna kwam de regen met bakken uit de lucht. Toch zullen onze dames nooit klagen zoals echte marathonschaatsers nooit klagen.
Cindy en Johnny reden vandaag in de volgauto en konden de dames helpen met het plakken vanlekke banden en de dames voorzien van nieuwe bidons met sportvoeding.
Dag 3 Valkenburg
Vandaag stond er voor de dames weer een pittig programma op de rol.
In de ochtend stond er een fietstest op het programma onder deskundige leiding van Peter Janssen. De dames gingen op fiets naar het parcours waar de test werd afgenomen. Dat was een route van 27km, gevolgd door de fietstest die bestond uit 7 ronden van 4,3 km gevolgd door weer 27km naar het verblijf in Valkenburg. Verzorger Johnny had inmiddels weer een gezonde stevige lunch op tafel gezet en na de lunch even relaxen gingen de dames weer op de fiets voor een rit van 40km.
Om 18.15 uur zat de zware trainingsdag erop en konden de dames onder een heerlijk verfrissende douche en had Johnny weer een vezelrijke en gezonde avond maaltijd in elkaar gezet voor de dames. Nu de beentjes omhoog en op naar Dag 4.
Dag 4 Valkenburg
Deze ochtend alweer vroeg uit de veren voor een stevig ontbijt. Daarna spullen inpakken en de huis opruimen voordat de dames om 9 uur weer op de fiets gingen richting de Slingerberg waar er weer een training o.l.v. Peter Janssen op het programma waarbij o.a. 8x de Slingerberg moest worden beklommen.
Rond het middaguur zat dit trainingskamp er weer op en kon de reis naar huis weer aanvangen.
Speciale dank aan Plus Duijzer en Spar van Horssen voor het sponsoren van de boodschappen!