Ware slijtageslag bij NK kunstijs

Op 1 Januari stond in Alkmaar het NK Marathon over 100 ronden op het programma.
Team SKADI stond helaas niet op volle oorlogssterkte aan het vertrek. Clarissa en Elske waren niet volledig fit en er werd dan ook besloten om hun beide niet van start te laten gaan.
Om 16.00 uur klonk het startschot voor 83 dames die een gooi deden naar de Nederlandse titel. Al na 20 ronden reed het peloton verbrokkeld over de baan. Aggie zat goed van voren en reed constant bij de 1e 20 dames. Melissa en Floor zaten net achter de breuk maar leken de aansluiting toch weer te maken. Floor reed ronden lang lang op kop en offerde zich op om Melissa weer naar de voorste groep te rijden. Helaas lukte het niet om de laatste meters te dichten en niet veel later werden ze door het peloton dan ook op een ronde gezet en moesten ze zwaar teleurgesteld de koers verlaten.
Inmiddels waren vanuit het peloton 10 dames op avontuur gegaan en Aggie zag het gevaar want de voorsprong liep op tot 200 meter. Aggie probeerde de oversteek nog te maken maar kreeg niemand mee uit het peloton en moest zich daardoor weer laten terugzakken in het peloton.De samenwerking bij de 10 vooraan was uitstekend en al snel hadden ze het peloton op een ronde gezet.
Het peloton mocht gaan sprinten om de 11e plaats en Aggie gokte helaas op de verkeerde rijdster en kwam in de eindsprint helemaal verkeerd te zitten en kwam ook teleurgesteld als 24e over de streep. Uiteindelijk wisten er maar 33 dames de wedstrijd uit te rijden en geen enkele van de 30 gestarte Beloften rijdsters wisten de eindstreep te halen
Vandaag begint de voorbereiding voor de laatste 5 wedstrijden om de Marathon Cup waar Aggie nog steeds op een mooie 3e plaats staat in het Algemeen Klassement en het ONK en de Grand Prix Natuurijs in Lulea Zweden. De komende dagen zijn de dames lekker aan het uren maken op de fiets en proberen zoveel mogelijk zon te pakken op de zonnige Canarische Eilanden.
Foto: Timsimaging