Spanning eindklassement werkt verlammend op het peloton

Met nog 2 wedstrijden te gaan zijn de Eindklassementen in de beslissende fase. Wat er dan vaak gebeurd is dat de rijdsters en teams naar elkaar gaan kijken en vaak berekend gaan rijden. Zo krijg je vaak verschillende wedstrijden in de koers. De strijd om het Algemeen Klassement met het bijbehorende Oranje pak is nog steeds niet beslist en nog 4 rijdsters zijn in de race om de 3 podiumplaatsen.
Klassementsleidster Lisa van der Geest moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door een positieve Corona test. De nummers 2, 3 en 4 : Ineke Dedden, onze Aggie en Bianca Bakker konden vandaag dus weer punten inlopen en was er nog van alles mogelijk. Daarachter is er ook nog steeds een strijd om de plaatsen 5 tm 10. Een top 10 klassering in een Eindklassement van de Marathon Cup Kunstijs staat altijd mooi op je CV.
Het beloofde dus een spannende koers te worden en voor Team SKADI stond er veel op het spel om de podiumplaats van Aggie te verdedigen. Helaas moesten we vandaag onze Meesterknecht en Tempobeul Floor missen vanwege een positieve Corona Test.
In een wedstrijd met heel veel aanvallen en kopgroepen was het eigenlijk al snel duidelijk dat het Algemeen Klassement een zware stempel zou drukken op de wedstrijd. Onze dames hielden ook de controle en zorgde dat Aggie niet in de problemen kwam. Melissa sleurde weer ronden lang op kop van het peloton als er een aantal gevaarlijke rijdsters probeerde te ontsnappen en wist dan weer snel de orde te herstellen. Clarissa verbeet de pijn van haar blessure en bleef ook goed bij Aggie in de buurt en wist Aggie een aantal keren goed naar voren te rijden.
Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in een chaotische sprint waarbij er een aantal rijdsters vallend over de streep kwamen en een ook correcte finishfoto was niet voorhanden. Aggie mengt zich vol in de sprint en weet uiteindelijk als 11e over de streep te komen voor Melissa op plaats 22 en Clarissa op plaats 44.
Met nog 1 wedstrijd te gaan is de stand in het Algemeen Klassement de volgende :
1. Lisa van der Geest 174.1
2. Ineke Dedden 162.1
3. Aggie Walsma 148.0
21. Melissa van Pierre 57.0
45. Floor Peters 7.0
In het Dagploegenklassement pakte SKADI plaats 9 en in het Algemeen Klassement staat Team SKADI nog keurig 5e.
Nadat de Beloften op 18 December 2021 in Breda hun laatste wedstrijd reden voor de Marathon Cup kwamen ze vanwege de strengere Covid 19 regels niet meer in actie. Gelukkig mochten ook de Beloften vandaag in Groningen weer van start en ook tijdens de Finale in Den Haag staat er voor de Beloften een wedstrijd op het programma.
De wedstrijd begon slecht voor Team SKADI want al na 3 ronden werd Annelies ten val gebracht door een andere rijdster. Elske reed een sterke koers en was de gehele wedstrijd voorin te vinden. In de eindsprint om de overwinning reed Elske een goede sprint en kwam keurig als 12e over de streep.
Op naar de Finale in Den Haag komende zaterdag met om 18.00 uur de Beloften Divisie en om 19.00 uur de Top Divisie.