Collectief sterk optreden Team SKADI in Utrecht net niet beloond!

In Utrecht klonk om 19.00 uur het startschot voor alweer de 11e wedstrijd om de Marathon Cup. De 1e wedstrijd wedstrijd sinds 6 November waar weer onder strenge voorwaarden publiek aanwezig mocht zijn.
Nog voordat het publiek goed en wel had plaatsgenomen op de tribune kwamen tijdens de loze ronde Aggie en Clarissa met nog 7 andere rijdsters hard ten val. Gelukkig viel de schade mee en konden ze weer aansluiten bij het peloton.
Nadat we net van de schrik waren bijgekomen, kwam Aggie in de 7e ronde wederom ten val dit keer door bladeren op het ijs. Gelukkig stond Aggie snel op en kon weer in de achtervolging. Floor liet zich naar achter zakken en reed het laatste gaatje dicht en daardoor was Aggie weer terug in het peloton.
Daarna onstond er een levendige wedstrijd waar veel van de vrouwen van Team SKADI werd gevraagd. Melissa en Floor moesten diverse keren een flinke inspanning doen om de vluchters weer terug te pakken. Niet veel later ontsnapt er weer een grote groep vluchters en Aggie ziet het gevaar. Met een ferme inspanning weet ze de sprong naar de koplopers te maken. Deze groep lijkt kansrijk maar wordt uiteindelijk toch weer ingerekend. Niet lang daarna rijd er weer een groepje weg met sterke rijdsters en ploegleider Nick geeft Floor de opdracht het gat weer dicht te rijden. Floor sleurt ronden lang op kop van het peloton en alles komt weer samen maar niet voor lang.
Het ploton krijgt niet de kans om op adem te komen want de volgende kopgroep is alweer op avontuur. Een kopgroep van 8 rijdsters met daarbij namens Team SKADI onze turbo Melissa heeft al snel 200 meter te pakken. Vanuit het peloton proberen er nog mensen te springen maar dit is de beslissende vlucht en niet veel later pakken de 8 vooraan hun welverdiende ronde voorsprong op het peloton.
Daarna ontfermt Clarissa zich over Melissa en zorgt dat ze uit het gedrang blijft en rijd haar weer naar voren in het peloton.
Met het rondebord op 11 krijgt het peloton de bel en mag het gaan sprinten voor de 9e plaats. Floor heeft Aggie veilig afgezet en Aggie pakt een keurige 13e plaats en Floor en Clarissa komen na zeer goed ‘ teamwork ‘ als 32e en 38e over de streep.
In de pelotonsprint zijn 2 rijdsters mee gesprint met het peloton en uiteindelijk blijven Elzinga en Ensing ook vooruit en worden nummer 1 en 2. Melissa rijdt een geweldige sprint en mist op een haar na haar 1e podium ooit in de Topdivisie maar pakt in haar laatste seizoen toch haar beste prestatie ooit en mag zeer trots zijn op haar 4e plaats. Zeker na een werk in isolatie te hebben gezeten i.v.m. corona.
In het Algemeen Klassement staat Aggie nog stevig op de 3e plaats met met 9.1 punt achterstand op de nummer 2 en met 22.8 punt voorsprong op de nummer 4. Melissa wist met haar mooie 4e plaats ook weer een flinke sprong te maken in het Algemeen Klassement en vind zichzelf terug op de 19e plaats.
In het Dagploegenklassement werd er een keurige 2e plaats behaald en in het Algemeen Ploegenklassement staat men verdienstelijk 5e en wordt de achterstand op de 4e plaats kleiner en kleiner.
Met nog wedstrijden in Groningen en de Finale in Den Haag is er nog van alles mogelijk in de Marathon Cup.
De laatste 2 wedstrijden van het seizoen kunnen de Beloften naar aanleiding van de versoepelingen m.b.t. Covid 19 gelukkig ook weer van start voor hun wedstrijd in de Beloftendivisie.
Foto: Timsimaging