Marathon Cup 4 – Den Haag

Tegenslagen blijven Team SKADI achtervolgen.
Zaterdag stond in Den Haag de 4e wedstrijd om de Marathon Cup op het programma. Bij de Beloften Divisie stond Daniëlle aan de start die na weken met blessures en ziekte zich vandaag weer stukken fitter voelde en gebrand was op een mooi resultaat.
Daniëlle reed goed mee in de openingsfase en stak af en toe haar neus tegen het venster. Net op het moment dat ze weer wilde opschuiven werd ze helaas door een andere rijdster keihard in de kussens gereden en was het einde wedstrijd. Hevig teleurgesteld moest Daniëlle daarna het ijs verlaten gelukkig zonder zware schade.
Bij de Topdivisie ontbrak Floor die een aantal weken aan de kant zal staan vanwege een gekneusde knieschijf en gezwollen knie. Ook was er goed nieuws en stond Corina na lange afwezigheid voor de 1e keer in de kleuren van Team SKADI aan het vertrek samen met Claudia en Beau.
Onze dames lieten zich regelmatig zien aan de voorkant van het peloton en Corina reed weer als vanouds mee.
Net voor half koers moest Claudia de koers verlaten maar wekelijks maakt ze weer stappen en over een paar weken is ze weer terug op haar oude niveau. Corina ging steeds beter rijden maar werd met nog 20 ronden te gaan keihard onderuit gereden en knalde heel hard in de kussens en moest gehavend de wedstrijd verlaten. Beau had nog veel last van de zware griep die ze de afgelopen weken onder haar leden had. Toch wist Beau op karakter en vechtlust zich te handhaven aan de voorkant van het peloton en kwam in de eindsprint als 17e over de streep.
Fotos: fotographybyfredberlijn