Bizarre ontknoping tijdens Finale in Den Haag valt net de verkeerde kant uit!

Voor het begin van de wedstrijd werd er afscheid genomen van de rijdsters die na de wedstrijden in Lulea hun schaatsen in de wilgen gaan hangen. Voor Aggie en Melissa een bijzonder moment met een ereronde aangemoedigd door veel familie en vrienden langs de baan.
Het beloofde een spannende Finale te worden in Den Haag en dat was vooraf voelbaar bij zowel de rijdsters als begeleiders.
Gelukkig stonden we met alle 4 de rijdsters aan de start daarbij moet wel aangetekend worden dat bij Clarissa haar zware blessure aan haar heup meer en meer begint op te spelen en Floor pas 1.5 dag uit thuisisolatie was na een positieve Covid 19 test.
Ook ging Covid 19 rond onder de begeleiding want Ploegleider Nick en Fysio Ilse zaten in thuisisolatie. Gelukkig was de vrouw van Nick : Anne Carine de hele week negatief getest en kon Johnny die op het ijs stond assisteren en stond in verbinding met de ploegleider thuis achter de laptop.
Aggie was redelijk ontspannen en ook Melissa was weer zoals als gebruikelijk in zeer goede doen! Floor en Clarissa streden voor wat ze waard waren en probeerde zoveel mogelijk voor het team te doen. Uiteindelijk moesten ze helemaal moegestreden en zwaar teleurgesteld de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Het frustrerende was dan ook meer de vraag waarom nu?
Aggie reed een heel alerte wedstrijd en was zelfs nog even met 2 andere rijdsters op avontuur maar werd weer snel ingerekend. Melissa sleurde en beukte ronden achter elkaar op kop om de wedstrijd zo zwaar mogelijk te maken en dan is Aggie het sterkst in de sprint.
Het werd een bloedstollende sprint met daarna een rollercoaster aan emoties en helaas viel het niet onze kant op.
Nadat de stofwolken waren opgetrokken werd Bianca Bakker winnares van de wedstrijd en pakte daarmee de extra bonuspunten van de Finalewedstrijd. Daardoor wisten we dat Aggie 4e moest worden om Bakker voor te blijven voor plaats 3.
In de uitslag werd Aggie als 5e geklasseerd en daardoor was er eerst zware teleurstelling totdat we zagen dat de nummer 2 in het Algemeen Klassement Dedden als 20e over de streep kwam en daardoor werd voorbij gegaan in het klassement door zowel Bakker als Aggie. Melissa kwam na het vele vuile werk voor het team als 25e over de streep.
Nadat er toch opluchting was bij de rijdsters en begeleiding kwam er enkele minuten later wederom slecht nieuws vanuit de jurytoren. Na het bekijken van de finishfoto was Aggie teruggezet naar de 6e plaats in de daguitslag.
Door deze beslissing en de gedeelde 3e plaats van de concurrentie in de vorige wedstrijd kwam Aggie 0.1 punt!!! te kort op de 3e plaats en 5.3 punten op de nummer 2 in het Eindklassement.
Eindklassement Marathon Cup 13 wedstrijden
1. Lisa van der Geest 191.1 punten
2. Bianca Bakker 168.3 punten
3. Ineke Dedden 163.1 punten
4. AGGIE WALSMA 163.0 punten
21. MELISSA VAN PIERRE 57.0 punten
46. FLOOR PETERS 7.0 punten.
In het Dagploegenklassement werd er tijdens de Finale een 9e plaats behaald en in het Algemeen Klassement staan we op een keurige 5e plaats. Het Ploegenklassement word beslist in Lulea Zweden dus er is nog van alles mogelijk.
Nu een weekend rust voor we vertrekken naar Zweden voor 4 Grand Prix wedstrijden en het ONK op natuurijs.